Oběd
Popis lekce
Optimální oběd se vejde na velký talíř, který si rozdělíš na čtvrtiny. Dvě čtvrtiny zaplníš oblíbenou zeleninou (salát, grilovaná cuketa, čerstvá paprika ad.), jedna čtvrtina talíře připadá na bílkoviny (maso, ryba, vejce, sýr, tofu nebo luštěniny) a poslední čtvrtina je příloha (těstoviny, brambor, obiloviny, rýže). K přípravě pokrmu používáme kvalitní oleje nebo si vytvoříme dip z kysané smetany a bylinek.
Recept:
Candát s hořčicí, bramborem, karotkou a salátem
Filet candáta potřete kremžskou hořčicí a spolu s pokrájenými brambory a baby karotkou dejte péct na pečící papír do trouby na 180-200 stupňů na 35-40 min. Servírujte s ledovým salátem a zálivkou (2 PL kokosové smetany, citron, sůl, pepř, čekankový sirup nebo med), navrch se hodí i čerstvé bylinky (např. bazalka).
Tip:
Pokud tě honí po obědě mlsná, dopřej si kousek skutečně kvalitní čokolády s min. obsahem kakaa 85 % nebo 1-2 ks našich „kukísek“.
Mohlo by tě zajímat
Nic tady není...
Získej další exkluzivní obsah
Přihlas se k odběru newsletteru, a získej tak přehled o našich novinkách nebo tipy pro zdravější tělo i mysl.
Pro zobrazení obsahu je nutné aktivní předplatné