Večeře
Popis lekce
Aby lidské tělo vyplavovalo co nejvíce růstového hormonu (= hormonu mládí), díky němuž organismus efektivně obnovuje všechny buňky, je vhodné, aby poslední jídlo před spánkem obsahovalo co nejméně cukrů. Nejvhodnější místo pro dezert je tedy po obědě, nikoliv po večeři.
Večeřový talíř si tedy rozdělte na třetiny, kdy dvě třetiny jsou tvořeny zeleninou, opět mix čerstvé a tepelně upravené a poslední třetinu tvoří bílkoviny (maso, ryba, vejce, sýr, tofu, luštěniny) spolu s prospěšnými tuky.
Recept:
Burgery s celerovými hranolky, salátem a dipem
Pokrájenou cibuli orestujeme se solí, pepřem a kořením na mletá masa, směs smícháme s mletým masem a tvoříme burgery, které klademe na pečící papír. Na papír poskládáme i očištěný celer pokrájený na hranolky, pokapaný rostlinným olejem a posypaný kořením na mletá masa. V troubě pečeme 30-40 min na 180 stupňů. Nakrájíme salátové srdíčko, žlutou a červenou kapii. Rychlý dip vytvoříme smícháním kokosové zakysané smetany se solí a pepřem.
Mohlo by tě zajímat
Nic tady není...
Získej další exkluzivní obsah
Přihlas se k odběru newsletteru, a získej tak přehled o našich novinkách nebo tipy pro zdravější tělo i mysl.
Pro zobrazení obsahu je nutné aktivní předplatné